Over ons

Op 9 maart zijn vertegenwoordigers vanuit kerken en maatschappelijke organisaties voor het eerst bij elkaar gekomen om met elkaar aan de slag te gaan om hulp te bieden aan Oekraïense vluchtelingen die naar Veenendaal zullen komen of er al zijn.

We hebben het platform VeenendaalvoorOekraïne opgericht en we willen graag, samen met de gemeente Veenendaal, alle initiatieven voor hulp aan Oekraïners met elkaar verbinden. Naast de enorme inzet van de gemeente voor de opvang van de vluchtelingen zal ook de ondersteuning van vrijwilligers onmisbaar zijn in de komende maanden.

Inmiddels zijn we al veel verder en kunnen we terug zien op de enorme inzet van vele vrijwilligers. Het was mooi om te zien hoe alle krachten gebundeld zijn, van vrijwilligers, gemeente, kerken, bedrijven en organisaties. Samen kom je verder.

Ons doel was en is nog steeds om mensen en activiteiten met elkaar in verbinding te brengen. Inmiddels niet alleen voor de vluchtelinge uit Oekraine, maar uit heel de wereld komen vluchtelingen naar Veenendaal. Er is ook een crisis noodopvang geopend om de mensen op te vangen, omdat Ter Apel overvol is geworden. We verwelkomen hen en kijken samen met de gemeente hoe we het tijdelijke verblijf zo goed mogelijk kunnen organiseren. 

Bij de oprichting waren betrokken: 

Diaconaal platform – Petra de Bruijn

Stichting netwerk ICF Veenendaal (International Christian Fellowship) – Riëtte Vonkeman

Bethelkerk Veenendaal / Bloei in Oost – Anneke Bouw
HIZ (Stichting Hulpdienst In-Zicht) – Richard van Keulen
Ichthus college – Marja van de Lagemaat
Stichting Netwerk voor Jou – Henrieke Segers
VeenendaalFonds – Theo Methorst 

Het kernteam bestaat uit:

Marlies Wittekoek – Maartje Mosterd – Riëtte Vonkeman 

 

Samenwerkingspartners:
Van Schoonhoven International 
Protestantse Stichting voor Tsjernobyl kinderen
Veens Welzijn

Mozaiek0318

HipHelpt Veenendaal
Missie0318
Komt hier de naam van jouw organisatie / bedrijf? Laat het ons weten!

Over deze website
Deze website is op 10 maart 2022 opgezet voor (het inventariseren van) noodopvang van Oekraïense vluchtelingen in Veenendaal. De komende tijd zal deze website verder worden aangevuld.

Translate »