Over ons

Op 9 maart zijn vertegenwoordigers vanuit kerken en maatschappelijke organisaties voor het eerst bij elkaar gekomen om met elkaar aan de slag te gaan om hulp te bieden aan Oekraïense vluchtelingen die naar Veenendaal zullen komen of er al zijn.

We hebben het platform VeenendaalvoorOekraïne opgericht en we willen graag, samen met de gemeente Veenendaal, alle initiatieven voor hulp aan Oekraïners met elkaar verbinden. Naast de enorme inzet van de gemeente voor de opvang van de vluchtelingen zal ook de ondersteuning van vrijwilligers onmisbaar zijn in de komende maanden.

We roepen iedereen op die graag iets wil doen met ons contact op te nemen. Voor de burgerlijke gemeente is het fijn als alle activiteiten van vrijwilligers, kerken, bedrijven en organisaties gebundeld zijn. Dat maakt de communicatie met de verschillende groepen makkelijker en met elkaar bereiken we meer.

Ons doel is om vrijwilligers te werven zodat ze ingezet kunnen worden bij alles wat er de komende tijd voor de Oekraïense vluchtelingen in Veenendaal nodig is. Ook willen we zicht krijgen op de beschikbaarheid van gastgezinnen met het oog op de eerste opvang. Dit doen we in samenwerking met het crisisteam van de gemeente.

Kernteam:
Diaconaal platform – Petra de Bruijn
Hervormd Veenendaal – Marc Bossenbroek
Stichting netwerk ICF Veenendaal (International Christian Fellowship) – Riëtte Vonkeman
Bethelkerk Veenendaal / Bloei in Oost – Anneke Bouw
HIZ (Stichting Hulpdienst In-Zicht) – Richard van Keulen
Ichthus college – Marja van de Lagemaat
Stichting Netwerk voor Jou – Henrieke Segers
VeenendaalFonds – Theo Methorst 

Samenwerkingspartners:
Van Schoonhoven International 
Protestantse Stichting voor Tsjernobyl kinderen
Veens Welzijn

Mozaiek0318

HipHelpt Veenendaal
Missie0318
Komt hier de naam van jouw organisatie / bedrijf? Laat het ons weten!

Over deze website
Deze website is op 10 maart 2022 opgezet voor (het inventariseren van) noodopvang van Oekraïense vluchtelingen in Veenendaal. De komende tijd zal deze website verder worden aangevuld.

Translate »